Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huisje, boompje, beestje

Voor vele is het een dagelijks ritueel, op weg van en naar je werk gezellig zij aan zij in de file staan.

Of nog leuker wanneer je eind oktober op je fiets door de regen naar het station fietst, om de volle trein naar de grote stad te halen waar het kantoor staat. Vervolgens hoor je via de luidsprekers dat de trein niet rijd vanwege een wisselstoring en dat er bussen worden ingezet.

Daar loop je dan in je natte kleding op zoek naar de plek waar jouw bus hoort te staan. En terwijl er een regendruppel langs je neus loopt denk je terug naar die aardrijkskunde les waar de lerares vertelde dat Nederland een zogenaamd zeeklimaat heeft en dat er zo’n 120 tot 155 regendagen per jaar zijn.

Dat het op zo’n regendag gemiddeld 2,5 uur regent vertelde ze er ook nog bij, maar waarom is het precies op de dag dat je auto voor z’n APK naar de garage en jij naar je werk moet.

Nog maar één halte in de bus, dan overstappen op tram 19 voor twee haltes zegt Maps op je telefoon. Eens kijken, tjonge dat valt behoorlijk mee. Al met al maar vijf minuten later op kantoor.

Dat was tot een jaar geleden toch wel heel anders toen je ineens te horen kreeg dat het accountantskantoor waarvoor je werkte werd overgenomen. De volgende dag was het één van je lastigste opdrachten als regiomanager toen je moest vertellen dat maar de helft van je collega’s mee mochten naar het nieuwe bedrijf.

En het was zo’n knus kantoor op maar 15 auto minuten van je voordeur, altijd een parkeerplek en nog ouderwets persoonlijk contact met je klanten. Al jaren in de landelijke top drie wat betreft omzet en klanttevredenheid.

jonge bij Imkerij De Honingpot, deze moet nog wat routine kweken.

De jonge bij heeft nog niet al zijn kleuren en ziet er wit en grijs uit i.p.v. zwart, bruin en oranje.

 

Wie het eerste arriveerde maakte meteen een kan koffie voor zeven bakkies volgens het beproefde recept wat naast de machine hing.  Dan de post en agenda doornemen zodat iedereen wist wat die te doen had die dag.

Om vervolgens aan het eind van de middag rustig de kids van school halen, hoezo schoolrun? Twee keer per jaar vakantie en zondags naar je ouders, tja je had de routine er aardig in.

Onze bijen houden ook wel van stukje routine, want zodra een bijtje geboren is doorloopt ze een vast opleidingstraject totdat ze uiteindelijk de functie van haalbij (dit zijn de bijen die alle boodschappen voor het bijenvolk doen) heeft bereikt.

Enkele van die treden op haar carrièreladder zijn:

  • Schoonmaakster
  • Verzorgster
  • Bouwster
  • Bewaakster

En jawel ons bijtje mag regelmatig pauze nemen van al haar drukke werkzaamheden. Die ze gelukkig niet alleen hoeft de doen en in de lente en zomer is er een constante aanvoer van aanstormende collega’s die tot doel hebben om goed getrainde haalbijen te worden.

Tja, ze heeft de routine er aardig in dat bijtje van ons.

Tot die ene keer in mei dat ze terugkwam in de kast met een boodschappentas vol nectar, het rook en voelde anders. Er was meer ruimte en toen wist ze het, het is gebeurt!

 

Wat was er gebeurt? Dat vertellen we in onze blog Opzij, opzij, opzij.

 

 

Uw imkerij De Honingpot team

 

volken zomer

 

#file #fiets #regen #station #trein #zeeklimaat #googlemaps #planten #auto #bijen #honingbij #voer #reizen #dracht #kantoor #agenda #pauze #routine #booschappentas #imkerijdehoningpot #PeterRamselaar #SusanneRamselaar

 

Voor meer informatie over de imkercursussen: KLIK HIER !

Help de solitaire bijen, hommels, vlinders en honingbijen. Klik hier!

Wil je meer weten over solitaire bijen en hommels… KLIK HIER !

Wanneer vliegen welke bijen? Klik hier!

 

 

Deel dit bericht